Pasta med laks, spinat og pesto

Tid: 15-20 minutter - for 4 personer
300-500 gram pasta
600 gram ferske laksefileter
250 gram cherrytomater
600 gram fersk spinat
150 gram kremost med urter
2-4 teskjeer pesto
1-2 teskjeer spirulina (hvis pestoen er ferdigkjøpt)
Salt og / eller pepper etter ønske

Kok pastaen i henhold til instruksjonene i rikelig med vann. I mellomtiden kan du kutte cherrytomatene i biter. Kutt laksen i terninger. Stek laksebitene i 5 minutter i en panne med olje. Varm samtidig litt olje i en større panne, og tilsett spinat i deler og la det synke sammen i 2 minutter under omrøring. Tilsett kremost, pesto og spirulina i pannen med spinat, og la det smelte i 3 minutter. Tilsett pastaen i pannen med spinat. Til slutt kan du tilsette cherrytomatene, før du serverer retten med laksebitene på toppen. I stedet for spinat kan du bruke andre grønnsaker etter smak og behag.

Pesto med Spirulina

Tid: 10 minutter - en liten krukke
20 gram ferske basilikumblader (2/3 av en basilikumsplante)
30 gram pinjekjerner
50 gram revet parmesanost
1 fedd hvitløk
4 spiseskjeer olivenolje
1 teskje Marcus Rohrer Spirulina® pulver
1/2 sitron eller 1/2 spiseskje sitronsaft
Salt og / eller pepper etter smak

Rist pinjekjernene i ett minutt på en tørr stekepanne og la dem avkjøles. Legg basilikumbladene, pinjekjernene, parmesanosten og hvitløken i blenderen, og bland det til det blir en grønn masse. Tilsett Marcus Rohrer Spirulina®, litt sitronsaft og olivenolje, og bland det til en jevn grønn masse. Tilsett salt og pepper etter smak. Mengden olivenolje kan varieres etter hvor fl ytende du vil ha pestoen. Denne pestoen er nydelig til f.eks. pasta med laks og spinat, men også som dressing på salat. Bland da gjerne pestoen med like deler yoghurt. Pestoen tilsettes retten rett før servering. Pestoen dekkes til og holder seg i kjøleskap i 3 dager. I fryseren kan den stå i opptil 1 måned.

Lag deg en energisk, fruktig og kremet smoothie!

Tid: 10 minutter - for 1 person
1 pære 
1 banan
125 ml yoghurt
125 ml vann
1 teskje Marcus Rohrer Spirulina® pulver

Skrell pæren og bananen, og kutt dem i biter. Legg frukten i en blender og tilsett vann, yoghurt og Marcus Rohrer Spirulina®. Bland sammen. Du kan variere mengden yoghurt og vann. Tilsett mer yoghurt hvis du ønsker en tykkere smoothie. Du kan også variere med type frukt.

Kjøl deg ned med Spirulina iskrem

Kjøl deg ned på en varm sommerdag med denne nydelig iskrem-varianten som hele familien kan like.

Ingredienser:

  • 3,5 dl kokosmelk

  • 3 toppede spiseskjeer med valgfri sirup (agave, lønnesirup, evt honning)

  • 1 teskje med Marcus Rohrer Spirulina

  • 1 spiseskje med kakao/sjokolade-strøssel (valgfritt)

Slik gjør du det:

  • Bland alle ingrediensene i en blender unntatt strøsselet. Har du ikke en blender kan du bruke en stålvisp for å blande ingrediensene sammen.

  • Overfør blandingen til en bolle eller en gammel isboks. Dekk til, og sett den i fryseren i 3-4 timer til den har stivnet. 

  • Før servering la den den tine på benken i 10 minutter slik at det blir enklere å få ut blanding. Topp med strøssel hvis ønskelig.

Rask og enkel smoothie med spirulina

Spirulina er blågrønne alger som inneholder gode mengder vitaminer, mineraler, antioksidanter og protein. Spirulina er perfekt til å blande inn i smoothien, og en god måte å kickstarte dagen på. Her er en enkel og rask oppskrift:

1. Tilsett en til to spiseskjeer med Marcus Rohrer Spirulina til en fruktjuice av eget ønske. Bland spirulinaen godt inn i juicen.

2. Ha to kopper med isbiter i en blender, og tilsett to kopper med frisk frukt eller bær av eget ønske. (Kan byttes ut med fryste bær. Da trenger du heller ikke isbitene). Tilsett en banan for å få litt tykkelse på smoothien.

3. Tilsett juicen med spirulina, og blend til den konsistensen er myk og tykk. Tilsett mer banan eller juice, hvis blandingen er for tynn eller tykk!

4. Nyt :)